Ik werk bij Fivoor op de afdeling FPA in Den Haag als Coördinator afdelingsmilieu en verpleegkundige.

Mijn werkdag begint rond 7.00 uur. We maken een praatje met de nachtdienst, lezen onszelf in en beginnen de werkdag met een bakje koffie. De agenda wordt bekeken en we verdelen de taken. Denk hierbij aan de taken als het uitdelen van de medicatie, wie er naar het ochtendrapport gaat en wie welke groep draait. De dagopening is samen met de cliënten. We bespreken hoe iedereen heeft geslapen, wat de plannen die dag zijn en wat de cliënten van ons nodig hebben. Op de afdeling de Merwede zijn de cliënten al verder in hun behandeling, wat betekent dat zij ook meer vrijheden hebben zoals werk. Als coördinator ben ik naast de werkzaamheden op de groep ook een schakel tussen het team en de verschillende disciplines.

In de middag komen de cliënten terug van hun werk of vrijheden. Om 12.15 uur is de gezamenlijke lunch. Er is daarna tijd voor een spelletje of een wandeling, mits de cliënt hier behoefte aan heeft. Aan het eind van de middag beginnen we met het rapporteren en de overdracht aan de avonddienst.

Bijzonder werk

Door de variatie in het werk, is iedere dag anders. Ook is elke dag een uitdaging. De ene dag ben je bezig met het motiveren van een cliënt, en de andere dag ben je bezig om een gesprek te voeren. De groei die iedere cliënt doormaakt vanaf de dag dat zij binnen zijn gekomen tot zij met ontslag gaan, is heel mooi om te zien. Het helpen van mensen en hun onmogelijkheden ombuigen naar mogelijkheden is heel bijzonder.

 

“Het doorgroeien als verpleegkundige is iets wat ik graag wilde doen.”

 

Een stip op de horizon aanbieden

Ik ben bezig met de opleiding hbo-verpleegkundige. Het doorgroeien als verpleegkundige is iets wat ik graag wilde doen. Wat er in de toekomst nog op mijn pad komt, weet ik nog niet. Binnen Fivoor zijn hier gelukkig voldoende mogelijkheden voor. In de toekomst vind ik het interessant om door te groeien richting het management, maar eerst heeft het afronden van mijn opleiding mijn prioriteit.

Jezelf blijven ontwikkelen

De variatie van mijn werk is wat het leuk maakt. Iedere dag is anders. Binnen Fivoor voel ik mij  gehoord en wordt er meegedacht wanneer ik tegen dingen aanloop. Ieder mens wordt gezien als uniek en ieder wordt gewaardeerd om hoe hij/zij is. Dit is hoe het werken bij Fivoor voor mij voelt en wat ik ook in de wandelgangen hoor.

 

Wil jij net als Anda aan de slag bij de FPA in Den Haag als coördinator afdelingsmilieu of verpleegkundige? Bekijk dan onze vacatures!

 

Vacature coördinator afdelingsmilieu

Vacature verpleegkundige FPA