Ik werk bij Fivoor als A-opleider en ik ben psychiater op het Centrum Dubbele Problematiek*.

Wanneer ik begin met mijn werkdag komt eerst de administratie aan bod. Ik loop mijn mailbox door en vul eventuele dossiers aan. Hierna wordt er een overdracht gedaan vanuit het verpleegkundig personeel en kunnen we de agenda afstemmen met alle collega’s die die dag werken. In de ochtend spreek ik de patiënten en superviseren wij de artsen en verpleegkundigen in opleiding.

Na de lunch te hebben genuttigd beantwoord ik de binnengekomen mailtjes, bereid ik eventuele presentaties voor en schrijf ik artikelen. Zo is er recent een artikel verschenen over de effecten van de coronamaatregelen in de GGz. We vergaderen regelmatig met het LEDD (Landelijk Expertise en Implementatiecentrum Dubbele Diagnose) of de TOPGGz. In de middag worden de poliklinische patiënten vaak gezien, maar worden de nieuw opgenomen patiënten met de artsen in opleiding gezien en besproken. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk dat er een crisissituatie voorkomt. Helaas kan het voorkomen dat ik bijvoorbeeld iemand moet beoordelen of diegene zelfs moet separeren. In deze situaties geldt; hoe eerder ik diegene kan beoordelen, hoe eerder de persoon er wellicht uit kan. Gelukkig komt dit niet vaak voor.

*Centrum Dubbele Problematiek is per 1 november 2022 overgegaan naar de Parnassia Groep.

Het zijn van een A-opleider

Voor de artsen in opleiding ben ik hun opleider. In een eerder interview, heb ik verteld wat mijn werkzaamheden zijn en wat belangrijk is wanneer je bij Fivoor een opleiding of stage wilt volgen.

Een veerkrachtige leerweg

De patiënten leren wij goed kennen. Vaak hebben zij al een achtergrond in de zorg en komen daarna bij ons terecht. Onze zorgkwaliteit is erg hoog, zo hebben wij ook het TOPGGz-keurmerk. Hierdoor streven wij ernaar om deze mensen verder te helpen. Zij gaan namelijk vaak eerst door diepe dalen, maar kunnen op een later moment met verwondering terugkijken naar wat zij uiteindelijk bereikt hebben. Dit maakt mijn werk erg dynamisch en afwisselend.

”Het meest bijzondere aan mijn werk is dat de patiënten alles tegen je vertellen.”

Verschillende petten

Het meest bijzondere aan mijn werk is dat de patiënten alles tegen je vertellen. Ook stellen zij soms vragen die helemaal niets te maken hebben met mijn functie of opleiding. Zo heb je tijdens een werkdag verschillende petten op. Vaak ben ik naast psychiater ook politieagent, rechter, vader, etc.

Vrijheid en verantwoordelijkheid

Het werk wat ik nu doe bij Fivoor vind ik erg leuk. Fivoor is een bedrijf wat veel vrijheid biedt en het werk zelf is erg afwisselend. Je krijgt veel verantwoordelijkheden en kansen om je te kunnen ontwikkelen. Zo zou ik misschien nog op een later moment willen doorgroeien naar een andere functie. Gelukkig is er binnen Fivoor ruimte om hierover mee te denken.

 

Ben jij ook benieuwd naar jouw mogelijkheden binnen Fivoor als psychiater? Neem dan vrijblijvend contact op om kennis te maken of lees meer op onze website.

Neem contact op