Ik werk bij Fivoor als Materieel Juridisch Dienstverlener.

Ik start iedere werkdag, onder het genot van een espresso, met het afhandelen van mijn e-mails, berichten en intranet. De afspraken die ik die dag heb, bereid ik voor. Zo worden er gesprekken op kantoor gevoerd of tijdens een huisbezoek bij de cliënt. Wanneer ik zelf vragen heb over een bepaalde casus, regel ik een bijeenkomst met mijn collega’s.

Binnenkort start ik met een nieuwe uitdaging, ik vertrek naar een andere locatie. Een kijkje in een andere ‘Fivoor-keuken’ houdt mij scherp. Op dinsdag werk ik thuis of ga ik naar het kantoor omdat we op deze dag vaak overleggen, vergaderingen of deskundigheidsbevordering hebben. Op woensdag werk ik in de ‘Verslavingskliniek voor Persoonlijkheidsproblematiek (VVP)’, wat vroeger ‘De Emiliehoeve’ heette. De combinatie van ambulant en klinisch werken vind ik afwisselend.

 

Een vervulde wens

Ik liep al heel lang rond met de wens om maatschappelijk werker te worden, en deze wens ging in vervulling toen ik 46 jaar oud was. Een droom waar ik keihard voor aan de slag moest. Een duale opleiding hbo Maatschappelijk Werk en Dienstverlening volgde. De combinatie van een gezin, werk en studie was vier jaar lang, op zijn zachtst gezegd, pittig. In het eerste jaar tipte een docent mij voor de functie van MJD’er, waarna ik besloot te solliciteren. Het feit dat je cliënten langere tijd kunt begeleiden, spreekt mij erg aan. Je hebt de tijd om echt samen met een cliënt aan het oplossen van problematiek te werken.

 

“Het zijn de cliënten waarmee ik werk die mijn werk bijzonder maken.”

Een stip op de horizon aanbieden

Het zijn de cliënten waarmee ik werk die mijn werk bijzonder maken. Iedere dag leer ik van hen. Deze mensen zijn vaak kwetsbaar en hebben financiële zorgen of schulden. Dat kan heel zwaar zijn en voor veel stress zorgen. Samen met de cliënt ga ik opzoek naar een oplossing. Het bieden van perspectief aan een cliënt, terwijl diegene het gevoel heeft in een uitzichtloze situatie te zitten, is erg mooi. Wanneer door het werk van de MJD en de behandeling die de cliënt volgt, het leven van de cliënt succesvoller en leefbaarder wordt, is het helemaal top!

 

Jezelf blijven ontwikkelen

Binnen mijn functie als MJD’er ben je eigenlijk nooit klaar met leren. De wet- en regelgeving blijven veranderen en het is zaak om de kennis op orde te houden. Ik kan mijzelf dus continue blijven ontwikkelen. Deskundigheidsbevordering staat regelmatig op de planning en is ook heel belangrijk in mijn functie.

De zelfstandigheid in mijn functie vind ik super. Voor de grap noem ik me wel eens een ‘kleine zelfstandige’, maar wel eentje die goed ingebed is in een fijn team. Dat vind ik een prettige combinatie. Ook van mijn collega’s kan ik leren. Het is fijn om te weten dat ik bij hen kan aankloppen wanneer ik met iets zit.

 

Wil jij ook aan de slag als Materieel Juridisch Dienstverlener? Lees meer en bekijk onze vacatures.