Ik werk bij Fivoor op de FPA in Den Haag als psycholoog.

Mijn dagen verlopen erg afwisselend en er zit niet echt een vaste structuur in. Dit vind ik juist het leuke aan mijn werk, dat geen dag hetzelfde is en dat ik daarnaast zelf de regie heb in het plannen van al mijn werkzaamheden. Waar ik mij voornamelijk mee bezig houd, zijn het begeleiden en behandelen van patiënten in hun traject op de FPA. Dit ziet er voor elke patiënt anders uit, elke patiënt heeft zijn eigen problematiek en eigen behandeldoelen waar je samen mee aan de slag gaat. Dit doe ik door het inzetten van diverse behandelmethodes zoals EMDR en CGT.

Niet alleen

Het behandelen van de patiënten doe ik niet in mijn eentje, juist de verpleging op de afdeling speelt hierin een grote rol en oefent veel invloed uit op de behandeling en voortgang van een patiënt. Naast de verpleging zijn er ook nog tal van andere betrokkenen die een rol spelen binnen de behandeling. Je bent constant multidisciplinair aan het werk en ook veel aan het overleggen over het hoe, wat en waar van de behandeling van een patiënt.

Veel voldoening

Ik krijg veel voldoening uit het werken met de forensische doelgroep en uit het bezig zijn met de balans tussen veiligheid voor de samenleving en resocialisatie van de patiënt. Ik zie het als een uitdaging met patiënten aan de slag te gaan die vaak weinig ziekte-inzicht en beperkte motivatie hebben. Het is dan de kunst om tot een gezamenlijk doel te komen waarbij enerzijds de patiënt zijn doelen behaalt en anderzijds de kans op delict recidive verminderd.

“Je komt veel mensen tegen met bijzondere verhalen waarin je echt een verschil kan maken.”

Bijzondere verhalen

Ik vind dat vooral de doelgroep mijn werk bijzonder maakt. Je komt veel mensen tegen met bijzondere verhalen waarin je echt een verschil kan maken. Het verschil dat je maakt is ook erg divers, waar je bij de ene patiënt zijn PTSS verhelpt om de behandeling te laten slagen, zorg je bij de andere patiënt ervoor dat hij vier uurtjes per week een bevredigende dagbesteding heeft.

Groeien bij Fivoor

Ik wil in alles nog groeien binnen mijn functie, gezien ik nog aan het begin van mijn carrière sta. Hiervoor biedt Fivoor mij ook de mogelijkheid door het volgen van diverse cursussen en het krijgen van goede begeleiding en supervisie binnen mijn werk. Ik hoop op korte termijn de stap te maken tot GZ-psycholoog.

Fivoor is een prettige organisatie waar zaken goed geregeld zijn. Fivoor biedt veel doorgroeimogelijkheden en geeft je ook echt kansen. Zo heb ik verschillende opleidingen kunnen volgen om mij als psycholoog verder te ontwikkelen.

Ook benieuwd naar jouw mogelijkheden binnen Fivoor als psycholoog?

Klik hier