Ik werk bij Fivoor op FPC De Kijvelanden (afdeling Olivijn) als Verpleegkundige in opleiding.

Mijn werkdag begint met het maken van de roosters. Vervolgens zijn er verschillende luchtmomenten op de patio. We stimuleren de patiënten om zich te douchen en klaar te maken voor de dag.

In de middag plannen wij ‘patiomomenten’, de patiënt kan dan een luchtje scheppen. De patiëntenpopulatie verschilt in de kliniek. Sommige patiënten hebben een EVGB-status (extreem vlucht- en beheer gevaarlijk) wat het soms lastig maakt om activering op te starten. Het doel is stabilisatie te krijgen waarna de patiënten kunnen doorstromen naar een reguliere behandelafdeling.

 

“Het worden van een goede verpleegkundige binnen de forensische psychiatrie is een doel waar ik naar toe wil groeien.”

 

Inspiratievol werk

Binnen de kliniek zijn het de onvoorziene situaties die het werk erg bijzonder maken. Het blindelings vertrouwen hebben in jouw collega’s en het creëren van een ‘forensische blik’ maakt het werk ook erg leuk. Geen dag is hetzelfde. Mede door de grote diversiteit in de werkzaamheden, ga ik met veel plezier naar mijn werk.

Jezelf blijven ontwikkelen

Het worden van een goede verpleegkundige binnen de forensische psychiatrie is een doel waar ik naar toe wil groeien. Verder is de combinatie tussen somatiek en ggz een mooi deel binnen het werk om je kennis in te vergroten.

 

Wil je meer lezen over jouw ontwikkelmogelijkheden binnen Fivoor? En net als Kevin bijzonder werk verrichten? Neem dan een kijkje op onze stage en opleidingen pagina.