Ik werk bij Fivoor als ondersteuner naastbetrokkenenraad.

De naastbetrokkenenraad (NBR) van Fivoor is november 2019 opgericht. Het doel van de NBR is een belangrijke bijdrage te leveren aan de verbetering van de samenwerking en ondersteuning van naasten van patiënten/cliënten in behandeling bij Fivoor. De NBR behartigt de belangen van naasten en stimuleert de betrokkenheid van naasten bij de behandeling.

Ik mag Rita van Maurik, voorzitter van de NBR, en de leden in deze waardevolle doelstelling ondersteunen. Dit doe ik door actief een vervolg te geven op gemaakte plannen en afspraken, zodat we als NBR kunnen doorpakken en zichtbaar blijven. Ik ben aanwezig bij de werkoverleggen NBR, vergaderingen met het bestuur en andere belangrijke afspraken als contact- en netwerkdagen.

Iedere 6 weken hebben we een werkoverleg met de leden en twee keer per jaar hebben we een vergadering met het bestuur. Ik bereid deze overleggen voor samen met Rita, notuleer tijdens de vergadering en ik zorg er voor dat de gemaakte afspraken en plannen niet op de achtergrond raken.

NBR meer bekendheid geven binnen Fivoor

Rita en ik laten ons als NBR zoveel mogelijk zien en horen binnen de organisatie, omdat we meer bekendheid en zichtbaarheid willen creëren. Vanwege corona is dit deels stil komen te liggen, maar we hebben in 2022 de draad weer opgepakt. Voor 2023 staat het bezoeken van de locaties en het benaderen van verschillende domeinen hoog op de agenda!

Ik werk fijn samen met mijn collega’s van communicatie om plannen en ideeën uit te werken, zodat we dus in actie komen en blijven.

Naasten meer betrekken

In 2023 kan het zo maar zijn dat jullie mij, met een stapeltje informatie mapjes en flyers onder mijn arm, langs zien komen op de locaties, om iedereen te motiveren om naasten meer te betrekken bij het behandeltraject.

Mijn functie is waardevol

Ik vind mijn werk als ondersteuner van de NBR heel waardevol, omdat ieder van ons onverwachts betrokken kan raken in een ingewikkelde (zorg)situatie. Veel naasten voelen zich machteloos, weten niet (meer) wat ze kunnen doen, waar ze terecht kunnen en wat hun mogelijkheden zijn. Het geeft me veel voldoening om hierin mijn steentje bij te dragen.

 

“Ik vind mijn werk als ondersteuner van de NBR heel waardevol, omdat ieder van ons onverwachts betrokken kan raken in een ingewikkelde (zorg)situatie.”

 

Nieuwe leden

Wij kunnen in de naastbetrokkenenraad altijd versterking gebruiken. Heb je contact met een naaste of ken je iemand die zich in wil zetten om de zorg en hulpverlening voor patiënten en cliënten te verbeteren? Neem dan contact met ons op via naastbetrokkenenraad@fivoor.nl