Ik werk bij het Ambulant Centrum in Rotterdam (ForFACT 1). Hier werk ik als verpleegkundige in opleiding tot Specialist GGZ.

Ik begin meestal tussen 07:30 uur en 08:00 uur. Ik start dan rustig op met het lezen van mijn mails en nog te rapporteren van de vorige dag. Van 09:00 tot 10:00 uur hebben we met het hele team een FACT-bord overleg. Een patiënt komt op het FACT-bord wanneer er bijvoorbeeld een toename is van symptomen, of wanneer iemand opgenomen of dakloos is. Tijdens het overleg wordt er gekeken of er diezelfde dag zorg opgestart moet worden voor de desbetreffende patiënt. Na 10 uur is mijn agenda altijd wisselend ingedeeld; soms ben ik de hele dag op pad voor huisbezoeken, maar andere keren heb ik ook veel afspraken op de poli.

Ook in de middag plan ik mijn eigen agenda met huisbezoeken of afspraken op de poli. Een huisbezoek doen we vrijwel altijd met twee man, dus dat is soms aardig plannen. Eén keer in de twee weken ben ik aanwezig bij een intake. Je kijkt dan samen wat een patiënt voor hulpvraag heeft en vraagt problematiek uit.

Achtergrond in de tbs

Vanwege mijn interesse in de forensische psychiatrie ben ik gaan werken in FPC de Kijvelanden. Dat vond ik ontzettend leuk en interessant. Toch wilde ik me graag verder ontwikkelen, daarom ben ik gestart met deze opleiding. Ik vind de forensische psychiatrie zo’n interessante doelgroep dat ik er bewust voor heb gekozen om de opleiding binnen Fivoor te doen.

Echt elke dag is anders. Er komen interessante contacten met patiënten voorbij, maar het is ook gewoon ontzettend leerzaam. Daarnaast is het werk hartstikke mooi, omdat je gericht met iemand aan het werk bent. Hoe klein de stappen soms ook zijn, je werkt wel ergens naar toe. Je kunt samen met de patiënt gaan onderzoeken waarom dingen zijn gebeurd.

Verder leren bij Fivoor

Ik wil uiteraard mijn opleiding graag afmaken om uiteindelijk als Verpleegkundig Specialist GGZ aan de slag te kunnen gaan. Door de opleiding ga je veel breder kijken naar dingen. Naar de (medische) diagnostiek, problematieken en welke behandelingen daarbij horen. Je kunt je op zoveel vlakken manieren verdiepen in de materie die jij zelf interessant vindt! En Fivoor biedt mij deze kansen.

 

“Bij Fivoor mag ik mij blijven ontwikkelen. Ik krijg genoeg kansen om verder te leren en dat vind ik erg leuk!”

 

Wil je meer weten over de opleiding tot verpleegkundig specialist?

Klik hier