Bekijk alle vacatures

Op zoek naar MJD & Budgetbeheer vacatures? Bekijk het aanbod hieronder via de button.

Vacatures bekijken

Als materieel juridisch dienstverlener (MJD’er) en budgetbeheerder stabiliseer je de financiën van mensen met problematische schulden. Bij Fivoor werken we met ex-gedetineerden en mensen met psychische of psychiatrische problemen. Door jouw waardevolle inbreng krijgen zij hun financiën weer op orde. Dat geeft rust en ruimte om te focussen op de behandeling en een veilige plek in de samenleving.

Materieel Juridische Dienstverlening / Budget & Beheer

Bij Materieel Juridische Dienstverlening (MJD) wijs je cliënten op hun rechten en plichten rond schuldhulpverlening. Zij zijn in behandeling bij Fivoor, onder toezicht bij de reclassering of bij ons aangemeld door de gemeente. Je spreekt vier à vijf cliënten per dag en hebt veel contact met ketenpartners. Daarnaast begeleidt je cliënten, ook als de rechtbank er aan te pas komt, of verwijst hen door. Bij Budget & Beheer (B&B) maak je onder andere budgetplannen, zorg je dat betalingen op tijd plaatsvinden en stort je het leefgeld van cliënten. Tijdens het dagelijkse spreekuur bellen zij met vragen hierover. In het zelforganiserende team is alles er op gericht dat cliënten hun financiën weer zelfstandig kunnen beheren. De basislocatie van MJD en B&B is het Ambulant Centrum Den Haag, maar werken vanuit andere locaties in de Randstad behoort tot de mogelijkheden.

 

De uitdaging

Elke cliënt en casus is anders bij Fivoor. Zonder geld of overzicht is het echter in alle gevallen lastiger om mensen met psychiatrische en verslavingsproblemen succesvol te behandelen. Met creatieve oplossingen geef je daar als MJD’er of budgetbeheerder een positieve wending aan. Door jouw gespreksvaardigheden weet je mensen te motiveren, maar ook te de-escaleren als dat nodig is. Bovendien ken je de rechten en plichten van cliënten en weet je hoe de schuldhulpverlening werkt. Bijvoorbeeld door jouw achtergrond als maatschappelijk werker, SPH’er of jurist. In deze functie kun je mensen uit hun financiële problemen helpen. Dat gaat soms met de nodige weerstand gepaard, daarom is doorzettingsvermogen een belangrijke kwaliteit. Het resultaat is echter tastbaar en geeft voldoening!

Faiza | Budgetbeheer
Collega aan het woord
‘‘Wij zijn net dat duwtje in de rug zodat men meer weer licht ziet aan het einde van de tunnel. ‘‘

Waarom als MJD'er en budgetbeheerder werken bij Fivoor?

De afdelingen Materieel Juridische Dienstverlening en Budget & Beheer bij Fivoor zijn gerust onderscheidend te noemen. Wij verrichten niet slechts financiële afhandelingen, maar kijken naar het totale plaatje van de leefsituatie en problematiek van de cliënt. Zo zijn we nauw betrokken bij zijn of haar behandeling en hebben binnen Fivoor alle expertise in huis om resultaat te boeken. We stimuleren jouw professionele ontwikkeling via scholing en geven volop ruimte om jouw functie, binnen de wettelijke kaders, een zelfstandige invulling te geven. Door de diverse en dynamische doelgroep raak je bij Fivoor nooit uitgeleerd! Samen zetten we ons bij MJD en B&B in voor de financiële situatie van cliënten. We werken continu aan de ontwikkeling van onze deskundigheid en de kwaliteit van onze zorgverlening. Kortom: perspectief voor mens en samenleving!

Bekijk hier de vacatures

Geetanjali | Medewerker Juridische Dienstverlening
Collega aan het woord
‘‘Door stabiliteit in financiën geven we cliënten een basis voor hun verdere leven. ‘‘