Bekijk alle vacatures

Op zoek naar MJD & Budgetbeheer vacatures? Bekijk het aanbod hieronder via de button.

Vacatures bekijken

Meer inkomsten dan uitgavenZo blijft jouw rekening in balans. Het klinkt zo makkelijk, maar voor velen is dat het helaas niet. Soms met problematische schulden als gevolg. Als materieel juridisch dienstverlener (MJDof budgetbeheerder bij Fivoor help je onze cliënten en patiënten om te gaan met geld. Bij Fivoor werken we met mensen met psychische problemen. Door jouw waardevolle inbreng krijgen zij hun financiën weer op orde. Dat geeft rust en ruimte om te focussen op de psychiatrische behandeling. 

Help! Ik heb geldproblemen

Gelukkig zijn daar onze collega's van MJD en B&BBij financiële problemen bieden zij ondersteuning. Beide afdelingen hebben hun eigen specifieke werkwijze en specialisaties, maar werken nauw met elkaar samen. En daar kan jij onderdeel van uit gaan maken. Op welke afdeling zie jij jezelf werken? 

 

Schulden benadelen de kwaliteit van leven

Bij Materieel Juridische Dienstverlening (MJD) wijs je cliënten op hun rechten en plichten rond schuldhulpverlening. De cliënten zijn in behandeling bij Fivoor, onder toezicht bij de reclassering of bij ons aangemeld door de gemeente. Als MJD’er staat jou een drukke werkdag te wachten. Je spreekt vier à vijf cliënten per dag en hebt veel contact met ketenpartners. In de tijd die daarnaast over is fungeer je als tussenpersoon voor je cliëntenDenk aan contact met de rechtbank over lopende zaken van de cliënt. 

 

Neem budget tijdelijk over

Wordt de post te laat of zelfs helemaal niet meer geopend? Blijven de rekeningen onbetaald liggen? Worden de vaste lasten niet meer (op tijd) betaald? Dan is budgetbeheer een mogelijke oplossing. Als je werkt als budgetbeheerder maak je onder andere budgetplannen, zorg je dat betalingen op tijd plaatsvinden en stort je het leefgeld van cliënten. Tijdens het dagelijkse spreekuur zit jij aan de telefoon gekluisterd om cliënten te helpen met vragen. Samen met jullie team hebben jullie als doel om cliënten de regie op hun financiën weer terug te geven. 

 

Geld verdienen door te bezuinigen

Elke cliënt en casus is anders bij FivoorDe psychische en verslavingsproblemen van de cliënt maken jouw werk niet makkelijker, wel uitdagenderJij kent de rechten en plichten van de cliënten en probeert deze in begrijpelijke taal uit te leggen. Je probeert de cliënt met creatieve oplossingen te motiveren om aan de financiële problemen te werken. En als er tegenstand geboden wordt, geeft dit jou de kick om toch tot een werkbare oplossing te komen. Jouw werk helpt niet alleen om de geldzaken op orde te krijgen, maar je draagt (in)direct ook bij aan de succeskansen van jouw andere collega's bij Fivoor die de stoornis van jouw cliënt behandelen. 

Faiza | Budgetbeheer
Collega aan het woord
‘‘Wij zijn net dat duwtje in de rug zodat men meer weer licht ziet aan het einde van de tunnel. ‘‘

Waarom wil jij (voor geld) zorgen?

De afdelingen Materieel Juridische Dienstverlening en Budget & Beheer bij Fivoor zijn onbetaalbaarNiet alleen omdat gezonde financiën voor iedereen prettig zijn, maar in het bijzonder omdat dit voor onze cliënten een noodzakelijke basis is voor een stabiele toekomst. Jij kijkt dus verder dan het financiële plaatje. Je betrekt de totale leefsituatie van de cliënt in het proces. Wat het werken bij Fivoor uniek maakt is nu wel duidelijk. Nog niet overtuigd? Naast budgetplannen schrijven, kijk jij mee in de totale leefsituatie, help je cliënten die niet gemotiveerd zijn en (drugs)problemen hebben en werk je met de beste en leukste collega's in een dynamische psychiatrische zorgketen! En na deze baan, wordt elke andere baan minder uitdagend. And what's in it for you? Aan scholing, ruimte om te groeien binnen Fivoor en het zelfstandig kunnen invullen van jouw baan geen gebrek. Kortom: perspectief voor mens, samenleving én voor jou! 

Bekijk hier de vacatures

Geetanjali | Medewerker Juridische Dienstverlening
Collega aan het woord
‘‘Door stabiliteit in financiën geven we cliënten een basis voor hun verdere leven. ‘‘