Bekijk alle vacatures

Op zoek naar Reclassering vacatures? Bekijk het aanbod hieronder via de button.

Vacatures bekijken

Bij GGZ Reclassering Fivoor ben je van grote waarde in de forensische keten. Door jouw expertise en begeleiding van mensen met een psychiatrisch of verslavingsprobleem help je recidive voorkomen. Is samenwerken jouw ‘tweede naam’? Als reclasseringswerker bij de Reclassering ben je de spil in een groot netwerk van instanties rondom de cliënt.

GGZ Reclassering Fivoor richt zich op mensen die in aanraking komen met justitie en bovendien een probleem met de geestelijke gezondheid hebben. Wij zetten ons in voor adequate behandeling en zorg voor de cliënten. Je hebt in deze functie veel contacten met externe instanties zoals de gemeente, maatschappelijke opvang en vaak met de rechterlijke macht. Wij werken in het arrondissement Den Haag en Noord Holland. Wij zien onze cliënten op onze eigen locaties, in huizen van bewaring, klinieken maar ook in hun eigen woonomgeving. Als reclasseringsmedewerker heb je tevens een signalerende functie. Je ziet er op toe of iemand goed re-integreert in de maatschappij en zich bijvoorbeeld aan zijn meldplicht of behandelverplichting houdt. Op basis daarvan adviseer je het Openbaar Ministerie, de rechtbank of het gevangeniswezen over het voorwaardelijke deel van een straf.

 

De uitdaging

Bij de Reclassering is geen dag hetzelfde. Dat geldt ook voor de doelgroepen en het type delicten waarmee je in aanraking komt. Je beschikt over inlevingsvermogen, maar kunt tegelijkertijd voldoende professionele afstand bewaren en weet risico’s goed in te schatten. Je durft in te grijpen als dat nodig is, maar krijgt pas een écht goed gevoel als mensen door jouw interventies zelf hun gedrag verbeteren. Je bent een doorzetter die goed kan samenwerken, plannen en analyseren. Een accurate administratie is bij Reclassering van groot belang, evenals taalvaardigheid in woord en geschrift. Je beschikt bij voorkeur over kennis van psychiatrie en middelengebruik en hebt een achtergrond als sociaal agoog, zoals SPH’er of maatschappelijk werker.

Vincent | Reclassering
Collega aan het woord
‘‘Waar een ander stopt, gaan wij verder. ‘‘

 

Waarom werken bij GGZ Reclassering Fivoor?

Iedereen bij GGZ Reclassering Fivoor werkt aan hetzelfde doel: het terugdringen van het risico op crimineel gedrag. Om dat doel te bereiken maken we werk van kennisbevordering en professionalisering van het vak. We gebruiken wetenschappelijk onderbouwde instrumenten om te onderzoeken welke risicofactoren aanwezig zijn. Er zijn periodieke reflectiebijeenkomsten en intercollegiale toetsingen waar we casussen in het team bespreken. Werkondersteuners en teamleiders staan altijd klaar voor hulp en advies, het gevoel van saamhorigheid tussen collega’s is sterk. GGZ Reclassering Fivoor is een unieke speler in het vakgebied. We bieden kansen! Zowel aan cliënten met psychiatrische en verslavingsproblematiek, als aan medewerkers. Zij krijgen de ruimte om zelfstandig te werken en de regie over hun eigen loopbaan te voeren. Ga jij de uitdaging aan?

Bekijk hier de vacatures

Jihaan | Reclassering
Collega aan het woord
‘‘Samen maken we het verschil. ‘‘