Bekijk alle vacatures

Op zoek naar Sociotherapeuten & Begeleiders vacatures? Bekijk het aanbod hieronder via de button.

Vacatures bekijken

Houd je van dynamiek en spreekt de forensische en intensieve psychiatrie jou aan? Sociotherapeuten en begeleiders zijn in de 24-uurs zorg van Fivoor van onschatbare waarde. In deze functie trek je intensief op met cliënten. Met jouw expertise en vaardigheden zorg je voor structuur en veiligheid in de groep. Zo draag je in belangrijke mate bij aan ons gezamenlijke streven: de resocialisatie van cliënten.

Als sociotherapeut en begeleider zorg je voor een gestructureerd verloop van de dag. Als persoonlijk begeleider van enkele cliënten ben je bovendien het eerste aanspreekpunt voor ouders en behandelaren. Je zorgt dat cliënten naar therapie of andere afspraken gaat, verstrekt medicatie, vergezelt hen bij buitenactiviteiten en verzorgt de maaltijden. Ondertussen schrijf je de overdracht, rapporteer je bijzonderheden of behandel je vragen van cliënten. Je werkt direct samen met de verpleegkundigen op de groep en hebt ook veel contact met vaktherapeuten, psychologen, psychiaters en andere sociotherapeuten op de afdeling.


De uitdaging

Geen dag is hetzelfde op de groep! Soms heerst er rust, maar dit kan zomaar omslaan in hectiek. Je schakelt continu met collega’s om de situatie onder controle te houden en biedt cliënten hulp waar nodig. Empathie en humor komen je daarbij goed van pas. Veiligheid zit immers vaak in het contact met cliënten. Tegelijk blijf je alert en durf je grenzen te stellen als een situatie daarom vraagt. De dynamiek maakt het werk interessant, zeker als je ziet dat jouw werkwijze aanslaat. Vanuit verschillende achtergronden, bijvoorbeeld zorg of justitie, leren we als collega’s van elkaar en vullen we elkaar aan.

Anne| Sociotherapeut
Collega aan het woord
‘‘Je weet als sociotherapeut nooit wat een dag brengt. Die dynamiek maakt dit werk zo leuk. ‘‘

Waarom werken als sociotherapeut of begeleider bij Fivoor?

Onze cliënten zijn vaak al bij meerdere zorgorganisaties onder behandeling geweest voordat ze bij Fivoor komen. Met onze expertise in forensische en intensieve psychiatrie herstellen we het vertrouwen en verlenen we zorg op maat. Met als doel dat cliënten leren van gemaakte fouten en geen gevaar meer vormen voor zichzelf en voor anderen. Fivoor faciliteert jou maximaal in die uitdaging. Met een goede werkomgeving, voldoende collega’s en een manager met oog en oor voor jou. Zo vormen we een professionele organisatie waar medewerkers de kans krijgen om zich persoonlijk te ontwikkelen. We nemen initiatief, gaan het gesprek met elkaar aan en zijn aanspreekbaar op onze verantwoordelijkheden. Zo werken we dagelijks aan verbetering en vooruitgang. We zijn trots op wat we doen!

Edwin | Coördinator Afdelings Milieu
Collega aan het woord
‘‘Veiligheid zit in het contact met mensen. ‘‘