Bekijk alle vacatures

Op zoek naar Begeleiders vacatures? Bekijk het aanbod hieronder via de button.

Vacatures bekijken

Begeleiders en groepsleiders in de 24-uurs zorg van Fivoor hebben een dynamisch bestaan. Deze kanjers zijn bij ons van onschatbare waarde. In deze functie trek je namelijk intensief met onze cliënten op en zorg je voor hun dagstructuur. Maar daarbij houd je altijd je ogen open, met als doel de veiligheid op de groep. Een combinatie die niet altijd soepel gaat. Jouw doel is belangrijk: de cliënten een perspectief bieden op een veilige terugkeer in de maatschappij.

Bezige bij

Naast dat je het overzicht op de groep bewaakt, ben je voor enkele cliënten bovendien het eerste aanspreekpunt. En naast de cliënten zelf, kan ook hun netwerk en de behandelaren bij jou terecht. Je zorgt dat cliënten naar therapie of andere afspraken gaan, verstrekt medicatie, vergezelt hen bij buitenactiviteiten en ondersteunt bij de maaltijden. En dan zit de dag er nog niet op, ondertussen schrijf je de overdracht, rapporteer je bijzonderheden of behandel je vragen van cliënten. Gelukkig maak je onderdeel uit van een multidisciplinair team. Dit houdt in dat je samen met de verpleegkundigen op de groep werkt en ook veel contact hebt met vaktherapeuten, psychologen, psychiaters en andere sociotherapeuten op de afdeling.

In de waan van de dag

Empathie, humor, hectiek, alertheid en doorzetten. Een beknopte opsomming van jouw veelzijdigheid. Tijdens het werken in de forensische zorg kan de rust op de groep namelijk zomaar omslaan. Om de situatie onder controle te houden schakel je continue met collega's, maar probeer je vooral om de cliënten in te schatten en op tijd grenzen te stellen. Veiligheid zit immer in het contact met de cliënten. Lastig, maar dit geeft een extra kick als je ziet dat jouw werkwijze aanslaat! En natuurlijk sta je er niet alleen voor, vanuit verschillende achtergronden, bijvoorbeeld zorg of justitie, leren we als collega’s van elkaar en vullen we elkaar aan.

In onze blogserie 'Werkdag uit het leven van...' vertelt collega Kristel over haar werk als groepsleider in de TBS kliniek.

Lees haar verhaal

 

Anne| Sociotherapeut
Collega aan het woord
‘‘Wij bieden de mensen die altijd tussen wal en schip zijn gevallen toch nog een kans. ‘‘

Geluk zit in de kleine dingen

Onze cliënten en patiënten zijn vaak al bij meerdere zorgorganisaties onder behandeling geweest voordat ze bij Fivoor komen. Je begrijpt dat het vertrouwen in de hulpverlening hierdoor tot het vriespunt gedaald kan zijn. En natuurlijk is het niet zonder reden dat de eerder geboden zorg  bij deze persoon niet aanslaat... Als eerste aanspreekpunt van de patiënt probeer jij als sociotherapeut, begeleider of groepsleider het vertrouwen in de zorg stap voor stap terug te winnen. Je kijkt niet naar wat de patiënt niet kan, maar richt jij je juist op de (kleine) stappen vooruit die wél mogelijk zijn. Met als doel dat de patiënten leren van de gemaakte fouten en geen gevaar meer vormen voor zichzelf en voor anderen.

Word jij onderdeel van één van onze teams?

We begrijpen dat we veel van je vragen, dus kunnen we je op z'n minst maximaal faciliteren in deze uitdaging. Met een goede werkomgeving, de tofste collega’s en een manager met oog en oor voor jou, vormen we een professionele organisatie waar medewerkers de kans krijgen om zich persoonlijk te ontwikkelen. We zijn namelijk trots op wat we doen! Mogen wij ook trots worden op jou binnen één van onze teams? Bekijk de voor sociotherapeuten en begeleiders via een simpele klik op onderstaande button of neem contact met ons op. 

Bekijk hier de vacatures

Edwin | Coördinator Afdelings Milieu
Collega aan het woord
‘‘Als je deze doelgroep in je hart hebt gesloten, wil je niet meer anders. Je kan ze écht iets bieden. ‘‘