
Word verpleegkundige bij Fivoor
Een functie die je dagelijks uitdaagt en waarin meerdere expertises samenkomen. Je schat risico's in, voelt situaties aan, herkent signalen en werkt aan perspectief voor cliënten en patiënten. Je behandelt mensen in hun eigen leefomgeving (ambulant) of binnen één van onze locaties (klinisch), waar je het behandelplan uitvoert.
Zelfstandig maar nooit alleen
Cliënten komen niet zomaar terecht bij Fivoor. Vaak hebben ze alle gebaande paden al bewandeld, zonder het gewenste resultaat. Aan ons de taak om de juiste route uit te zetten en als wegwijzer op te treden. Je bent onderdeel van een multidisciplinair team en werkt volgens een behandelplan. Daarvoor is creativiteit nodig én een goed inschattingsvermogen van risico's. Als verpleegkundige hou je van dynamiek en hak je snel knopen door. Samen met jouw team met onder andere een verpleegkundig specialist, psychiater en (GZ-)psycholoog. Als experts vullen jullie elkaar aan, als collega’s kun je altijd op elkaar rekenen. Iedereen deelt eigen inzichten en bevindingen en zo verbeteren jullie continu het beleid.
Ambulant of klinisch verpleegkundige
Binnen Fivoor kan je als verpleegkundige aan de slag bij onze ambulante centra of in één van onze klinieken. Als ambulant verpleegkundige neem je belangrijke beslissingen in de korte tijd dat je cliënten ziet, wetende dat de cliënt de komende week weer op zichzelf aangewezen is. Die complexiteit vind je interessant. Als klinisch verpleegkundige heb je een ander doel voor ogen. Je wil dagelijks de kwaliteit van leven verbeteren en cliënten een kans bieden op een plekje in de maatschappij. Hoe mooi is dat.
Een functie waar expertises samenkomen en waarin jij de uitdaging vindt: een baan als ambulant verpleegkundige bij Fivoor. Je schat risico's in, voelt situaties aan, herkent signalen en zet je in voor perspectief voor de patiënt. Je bezoekt patiënten in hun eigen leefomgeving en voert beleid uit volgens het behandelplan. Ook ben je de contactpersoon voor onze ketenpartners, bijvoorbeeld politie en justitie. Kortom: een verantwoordelijke baan met veel afwisseling.
Zelfstandig maar nooit alleen
Patiënten komen niet zomaar bij Fivoor. Veelal hebben ze alle gebaande paden al bewandeld, maar leidden die naar een doodlopende weg. En dus is het aan ons de taak om de juiste route uit te stippelen en als wegwijzers te fungeren. Daar is creativiteit voor nodig - én een goed inschattingsvermogen als het gaat om risico's. In deze functie krijg je de vrijheid om je werkdag zelf in te delen en te prioriteren. Je houdt van een snelle dynamiek en hakt binnen no time knopen door samen met het team.
Je bent onderdeel van een multidisciplinair team en werkt volgens een behandelplan. Als experts vullen jullie elkaar aan. Zo ben je voortdurend in contact met het team, onder anderen met een verpleegkundig specialist, psychiater en (GZ-)psycholoog. Samen dragen jullie de verantwoordelijkheid voor de verschillende cases. Iedereen deelt de eigen mening en bevindingen en zo verbeteren jullie continu het beleid. Zo kunnen jullie snel acteren op een veranderende situatie.
Een duidelijk doel voor ogen
Als ambulant verpleegkundige heb je een duidelijk beeld voor ogen. Je managet én beïnvloedt daarmee het netwerk. Een uitdagende taak, waarvoor je goede sociale en communicatieve vaardigheden nodig hebt.
Tegelijkertijd werken we in de forensische psychiatrie en vragen onze patiënten veel aandacht en energie. Dáár zit jouw uitdaging, want als ambulant verpleegkundige zie je patiënten kort en neem je in zeer korte tijd beslissingen, wetende dat de patiënt de komende week weer op zichzelf aangewezen is. Die complexiteit vind je interessant.
Zo kan jouw werkdag eruitzien
Je start de ochtend met een overleg. Met het multidisciplinaire team bespreken jullie de patiënten die meer aandacht behoeven, (bijna) in een crisis verkeren of die al hebben meegemaakt. De prioriteiten zijn duidelijk en jij pakt jouw deel op. Vandaag betekent dat: allereerst op pad naar de woning van een patiënt om medicatie toe te dienen.
Aan het einde van de ochtend ben je aanwezig bij een ketenoverleg: met onder andere de politie bespreek je een patiënt die in crisis verkeert. Na de lunch stap je weer in de auto, onderweg naar patiënten die je wilt spreken: eerst iemand in de penitentiaire inrichting, daarna ga je op huisbezoek bij een andere patiënt. De werkdag sluit je af met administratieve taken.
Als klinisch verpleegkundige werk je in één van onze klinieken. Je biedt zorg en begeleiding aan patiënten met complexe problematiek, zoals schizofrenie en autisme, vaak met een juridisch aspect. Het doel: patiënten ondersteunen bij hun re-integratie in de samenleving, waarbij veiligheid altijd vooropstaat.
Uiteenlopend en uitdagend
Als klinisch verpleegkundige bij Fivoor ben jij het eerste aanspreekpunt voor de gezondheid van patiënten. Je voert somatische controles uit, stelt verpleegkundige diagnoses en signaleert risico’s of bijwerkingen van medicatie. Je werkt samen met de patiënt om de zorgvraag helder te krijgen en daardoor de gezondheid te verbeteren. Natuurlijk verricht je ook verpleegtechnische handelingen.
Naast deze medische zorg heb je een begeleidende rol. Vanuit jouw verpleegkundig perspectief bekijk je hoe je niet alleen de algemene gezondheid en welzijn van patiënten kunt verbeteren, maar hou je ook zicht op de veiligheid op de afdeling. Dit maakt jouw werk extra boeiend: je combineert empathie en geduld met een forensische, scherpe blik.
Zelfstandig maar nooit alleen
Je werkt in een van onze klinieken, samen kijken we welke kliniek of afdeling het beste bij je past. Fivoor heeft verschillende klinieken met verschillende beveiligingsniveaus (forensisch) en klinieken voor hoog intensieve zorg (Wier).
Als verpleegkundige ondersteun je patiënten bij hun herstel en re-integratie. Dat doe je natuurlijk niet alleen. Je werkt samen met collega’s op de afdeling, in een multidisciplinair team, met onder andere psychiaters, psychologen, begeleiders en maatschappelijk werkers. Door continu te overleggen en verschillende perspectieven samen te brengen, heb je altijd een sterk team om op terug te vallen.
Zo ziet jouw werkdag eruit
Een werkdag begint met de overdracht. Daarin worden de bijzonderheden van de avond en nacht besproken. Daarna check je de mails en de agenda, zo begin je goed voorbereid aan je werkdag. Je begint met de dagopening. Jullie nemen de plannen van de dag door. Heeft een patiënt behandelafspraken, dagbesteding of verlof? Waarin kan ondersteuning geboden worden? Zo geef je de patiënt structuur en duidelijkheid voor deze dag.
Daarna volgt een ochtendbriefing met het multidisciplinaire team. Deze bijeenkomst is bedoeld om belangrijke zaken voor de dag door te nemen en de focuspunten te bepalen. Na de briefing starten de patiënten met hun dagactiviteiten, zoals dagbesteding of werk. Ook daarin bied je een begeleidende rol: je bereidt ze goed voor op hun bezigheden.
Jullie lunchen samen. Dit vaste moment hoort bij de dagstructuur en biedt rust en regelmaat. Je bespreekt de plannen voor de middag. Daarna doe je een check bij collega’s: verloopt alles volgens plan, hebben zij nog extra ondersteuning nodig? Vervolgens ga je aan de slag met de laatste taken. Als collega’s verdelen jullie de werkzaamheden: medicatie uitdelen, gesprekken voeren met patiënten en rapportages uitwerken.
Werken bij Fivoor is geen standaard baan
Collega’s kiezen bewust voor deze werkplek omdat ze van uitdaging houden, energie krijgen van het onverwachte en de intensieve samenwerking met het team waarderen.
Uitdagende en onvoorspelbare werkdagen.
Werken bij een specialist op het gebied van forensische en intensieve psychiatrie.
Veel mogelijkheden voor blijvende ontwikkeling, in je vak en als mens.
Vakinhoudelijke topsport- en teamsportprestaties.
Samenwerken in een fijne sfeer waarin je elkaar met oprechte interesse benadert.
Ga voor meer: team Fivoor
Bij Fivoor werk je met cliënten en situaties die je niet altijd tegenkomt. Dat vraagt meer van jou als verpleegkundige, maar het geeft je ook meer terug: meer mogelijkheden om te leren, meer teamwork en meer impact.
Meer uitdaging: werken met cliënten met complexe en unieke problematiek.
Meer teamwerk: samen met een multidisciplinair team de beste zorg leveren.
Meer ontwikkeling: ruimte om te groeien, zowel professioneel als persoonlijk.

Maak een verschil dat verder gaat dan zorg alleen.
Ga voor meer.
