Bekijk alle vacatures

Op zoek naar GZ-Psychologen vacatures? Bekijk het aanbod hieronder via de button.

Vacatures bekijken

Bel mij terug

Vragen? Vul het contactformulier in en wij bellen je zo snel mogelijk terug.

Bel mij terug

Werken met onze patiënten vraagt om meer dan behandelen alleen. Bij Fivoor werk je als GZ-psycholoog met patiënten met een strafrechtelijk verleden of die voor langdurige behandeling nergens anders terecht kunnen. Het precies volgen van de behandelprotocollen? Dat zit er niet in. De complexe problematiek vraagt veel eigen inzicht. Naast het behandelen blijft je ook inschatten of de patiënt een gevaar vormt voor de maatschappij.

Bij Fivoor bieden we een totaalaanbod in de keten van forensische en intensieve psychiatrie. Onze werksetting is dus uniek. Werk jij als GZ-psycholoog straks in één van onze ambulante centra waar jij poliklinische behandelt? Of ga jij de uitdaging aan in een (zwaar)beveiligde klinische setting, bijvoorbeeld in onze tbs- kliniek?

Forensische versus reguliere GGZ

Waar in de reguliere GGZ mensen meestal met één specifieke problematiek kampen, zien we bij de patiënten van Fivoor vaak multiproblematiek. Wij werken met mensen met complexe psychiatrische problematiek in combinatie met norm overschrijdend gedrag (een forensisch risico). Dit vraagt om maatwerk. Jij biedt patiënten een tweede, derde en zelfs vierde kans. Waarbij je op zoek gaat naar juist die onderhuidse aandoeningen die voor onvoorspelbaarheid van de patiënt kunnen zorgen. Zelfs als patiënten niet gemotiveerd zijn, zoek je naar een aanpak met therapievormen waarmee toch kleine successen worden geboekt.

Het zwaartepunt in het werk als GZ-psycholoog bij Fivoor ligt op het contact met patiënten. Anders dan in de reguliere GGZ, onderhoud je naast diagnostiek en behandeling ook contacten met onder meer de reclassering, het gevangeniswezen en familie. Afhankelijk van de klinische of ambulante setting waarin je werkzaam bent en het beveiligingsniveau op de afdeling.

Hersenengymnastiek

Het werken bij Fivoor is complex. Hier moet je tegen kunnen. Je komt weerstand tegen en om toch je behandeldoel te bereiken heb je creativiteit en durf nodig. Er zijn regelmatig crisissituaties die je agenda overhoop gooien. Soms is het spannend, maar jij en jouw collega's hebben een enorme alertheid op veiligheid. Daarom zijn er bij ons juist minder incidenten dan op veel andere plekken in de ggz. We nemen initiatief, gaan het gesprek met elkaar aan en zijn aanspreekbaar op onze verantwoordelijkheden. Wil je meer lezen over het werk bij Fivoor als GZ-psycholoog? Lees het in onze blog! Of lees het verhaal van Karin, GZ-psycholoog bij Poli Wier Kind en Jeugd/Volwassenen in onze blogserie 'Werkdag uit het leven van...'

Lees het verhaal van Karin

Gaston | GZ-psycholoog
Collega aan het woord
‘‘Fivoor biedt de ruimte om je eigen kennis en creativiteit in te brengen. ‘‘

Jouw stip op de horizon

Als GZ-psycholoog ben je de regisseur in het multidisciplinaire samenspel om het risico op recidive te verkleinen en resocialisatie te bevorderen. Bij ons krijg je de ruimte en het vertrouwen om je werk goed te doen. Maar je staat er niet alleen voor! In onze open cultuur delen we onze ervaringen. Zo versterken en helpen we elkaar. Om de ambities waar te maken, investeert Fivoor volop in opleidingsmogelijkheden. Ga jij in gesprek met onze eigen opleidingscoördinatoren? Of geef jij straks werkbegeleiding aan collega’s in opleiding en supervisie aan psychologen? Er is van alles mogelijk.

De aanhouder wint

Maak jij een gemotiveerde keuze om met onze doelgroep te werken? Kom jij met de creatieve oplossingen die onze patiënten dagelijks van je vragen? Oftewel, ben je ervan overtuigd dat het werken als GZ-psycholoog in de forensische en intensieve psychiatrie iets voor jou is? Klik op onderstaande button om de openstaande vacatures te bekijken en solliciteer direct!

Bekijk hier de vacatures

Hannemieke| GZ psychogoloog
Collega aan het woord
‘‘Wat het werk op de FPA en FPK uniek maakt is de combinatie tussen behandelen en beveiligen. ‘‘