
Word arts bij Fivoor
Draai aan de knoppen van de behandeling: soms is er sprake van een zorgelijke situatie, soms komt hulp net op tijd. Wat de aanleiding ook is, jij draagt bij aan hun behandeling en gezondheid.. Dat maakt jouw werk veelzijdig en vooral betekenisvol. Met goede zorg proberen we mensen verder te helpen, zodat ze misschien ooit weer kunnen deelnemen aan de samenleving. Als arts in de forensische en intensieve zorg heb je een grote verantwoordelijkheid voor de belangen van je cliënten en de maatschappij.
Jouw rol als arts: méér dan medische zorg
Je bent een belangrijke schakel in de multidisciplinaire behandeling van cliënten. Als verlengstuk van de hoofdbehandelaar en in samenwerking met het team bepaal je of iemand klaar is voor een volgende stap. Door mensen echt te zien en te begeleiden, kun je de voortgang inschatten en verlofaanvragen beoordelen.
Jouw kerntaken:
• Diagnostiek en behandeling van somatische en psychiatrische problematiek
• Beoordelen en voorschrijven van medicatie
• Risicomanagement en crisisinterventie
Werken in een uitdagende omgeving
Omdat cliënten vaak in crisis binnenkomen, is er veel ruimte voor verbetering en zie je snel resultaat, soms al binnen een week. Van jou wordt een scherpe kritische blik en een groot de-escalerend vermogen verwacht. Veiligheid staat voor zowel cliënten als collega’s voorop. Je dagen bestaan voor een groot deel uit het motiveren van cliënten. Hoe blijf je in gesprek en maak je er ondanks lage bereidheid toch een samenwerking van?
Je cliënten krijgen de behandeling die bij ze past, omdat je als arts aan de knoppen kunt draaien:
• Zoek de balans tussen op de groep of in de kamer verblijven.
• Heel secuur maak je dagelijks de afweging wat goed voor iemand is.
• Zorg op- en afschalen kan in kleine stapjes.
Een team dat voor je klaarstaat
Samen bieden jullie cliënten de beste zorg en perspectief op een stabieler leven. In vergelijking met de reguliere psychiatrie maak je deel uit van een groot netwerk. Op verschillende locaties behandelt Fivoor cliënten voor allerlei problematieken en je kunt dus op zoek naar een afdeling en een beveiligingsniveau die het beste bij je passen.
Zo kan je werkdag eruit zien
Je begint om 08:45 met de overdracht door de nachtdienst via Teams en leest je in. Om kwart over negen praat iemand van de staf je bij over wat er voorgevallen is. Dan is het tijd voor de dagopening, waar je hoort welke cliënten je willen zien.
Nu ga je beperkingen lopen en zie je alle mensen die gesepareerd zijn volgens een vast patroon: eerst een voorbespreking, dan de cliënt zien en vervolgens een nabespreking. Zodat het hele team dezelfde taal spreekt en deze momenten veilig en gestructureerd verlopen. Ook bezoek je mensen met een kamerbeperking om te bepalen of die afgeschaald kan worden. Je reguliere patiënten zie je daarna, eens per week of meer.
Na de lunch met je collega’s zie je nog wat cliënten of schrijf je rapportages, tot het om 14:30 alweer tijd is voor de dienstwissel van stafleden. Ook hier wissel je informatie uit: zijn er nog dingen gebeurd? Het kan ook zijn dat je klinische les geeft of een werkbespreking houdt. Dat hangt van de dag af. Om 16:15 is een dagelijks kwartier voor deskundigheidsbevordering, waarin je lopende casuïstiek bespreekt. Vervolgens stel je een overdracht op voor de volgende shift.

Iets voor jou?
Ben jij klaar om het verschil te maken? Kom bij Fivoor en ontwikkel je tot expert in de forensische en intensieve psychiatrie!
Blijf groeien als arts
We stimuleren je om jezelf te blijven ontwikkelen. Wil je je specialiseren in forensische geneeskunde, verslavingszorg of psychiatrie? Bij Fivoor krijg je de ruimte om opleidingen en trainingen te volgen. Met een dagelijks moment zit deskundigheidsbevordering verweven in je werk, zodat je je blijft ontwikkelen. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid voor artsen in opleiding om stage te lopen tijdens jouw opleiding tot psychiater.
Ga voor meer: team Fivoor
Bij Fivoor werk je met cliënten en situaties die je niet altijd tegenkomt. Dat vraagt meer van jou als arts, maar het geeft je ook meer terug: meer mogelijkheden om te leren, meer teamwork en meer impact.
Meer uitdaging: werken met cliënten met complexe en unieke problematiek.
Meer teamwerk: samen met een multidisciplinair team de beste zorg leveren.
Meer ontwikkeling: ruimte om te groeien, zowel professioneel als persoonlijk.
Werken bij Fivoor is geen standaard baan
Collega’s kiezen bewust voor deze werkplek omdat ze van uitdaging houden, energie krijgen van het onverwachte en de intensieve samenwerking met het team waarderen.
Uitdagende en onvoorspelbare werkdagen.
Werken bij een specialist op het gebied van forensische en intensieve psychiatrie.
Veel mogelijkheden voor blijvende ontwikkeling, in je vak en als mens.
Vakinhoudelijke topsport- en teamsportprestaties.
Samenwerken in een fijne sfeer waarin je elkaar met oprechte interesse benadert.

Maak een verschil dat verder gaat dan zorg alleen.
Ga voor meer.
