Ik werk bij Fivoor op de afdeling communicatie als communicatieadviseur.

Aan het begin van mijn werkdag, log ik in en open ik mijn mail en agenda. Welke overleggen staan er voor vandaag gepland? Ben ik bij met de mail? Ik probeer eerst wat mails te beantwoorden, zeker spoedzaken. Verder neem ik de dagplanning door en bereid ik overleggen voor als dat nodig is. Met een kop thee in de hand start ik met het opstellen van een communicatieplan. Ik raak op dreef! Met welke mensen hebben we te maken? Hoe voelen die zich bij hetgeen we gaan communiceren? Waar moet ik rekening mee houden? Ik verwerk het allemaal in het plan en verstuur de eerste aanzet naar betrokkenen. Ik kijk op de klok, is het nu al lunchtijd? De tijd vliegt!

Alles komt voorbij

Na de lunch bekijk ik m’n mailbox weer. Zijn er nog spoedverzoeken binnen gekomen? Als afdeling Communicatie werken we ondersteunend aan de zorg. Die toppers zorgen goed voor onze patiënten, dan zorgen wij goed voor hen! Alles op communicatiegebied komt voorbij. Zo zijn we nu een half jaar bezig met een sms-dienst voor een groepje omwonenden in Poortugaal, om ze te informeren over incidenten in onze klinieken waarbij er uitruk is van hulpdiensten. Maar ik assisteer net zo makkelijk bij het maken van een filmpje over de pilot ‘Electronic Monitoring’. Een mooi samenwerkingsproject tussen verschillende tbs-klinieken, waarin we laten zien wat het dragen van een enkelband met alcoholmeter bij verlof inhoudt. Verder zit ik regelmatig samen met het MT tbs om tafel, om te kijken welke projecten er op stapel staan en waarbij communicatie kan ondersteunen. Mijn dagen vliegen voorbij!

Het gevoel

Tijdens mijn opleiding bleek al snel mijn passie voor het communicatievak. Ik vond het maar al te interessant om me bezig te houden op wat voor manier je een boodschap kan overbrengen en wat dat teweeg zou brengen. Communicatie verandert niets aan de boodschap, maar wel aan het gevoel ergens over. Daar kan je het verschil in maken voor mensen en organisatie.

Fivoor is een organisatie waarin ik mijn ei helemaal kwijt kan.

Snel schakelen

Geen dag is hetzelfde. Fivoor is een organisatie waarin ik mijn ei helemaal kwijt kan. Snel schakelen tussen interne en externe communicatie, rekening houden met de belangen van patiënten, omwonenden, collega’s en de pers, wetende dat je met een goede communicatiestrategie écht het verschil kan maken. Daar een bijdrage aan mogen leveren, vind ik geweldig.

Ik ben van mening dat je nooit bent uitgeleerd. Vorig jaar heb ik de opleiding tot senior Communicatieadviseur gevolgd, een mooie stap! De kennis hiervan breng ik in praktijk door veel te doen. Elke dag leer ik nog bij!

Het gezelligste team

Fivoor is een fijne werkgever. De collega’s zijn allemaal ontzettend gemotiveerd en betrokken bij de doelgroep waar we voor werken. Daarnaast vind ik de kansen die je als persoon krijgt om je verder te ontwikkelen erg mooi. Tot slot is het communicatieteam het gezelligste team van heel Fivoor en ben ik trots dat ik daar deel van uit mag maken!

 

Wil jij net als Merel deel uitmaken van een gezellig team?

Bekijk hier de vacatures