Persoonlijke verhalen over het werken bij Fivoor

Ben jij geïnteresseerd in het werk bij Fivoor en ben jij altijd al benieuwd geweest hoe een werkdag eruit ziet van bijvoorbeeld een groepsleider, een verpleegkundige of een vaktherapeut? Lees dan hieronder verder. Onze collega's geven een kijkje in de wereld van de forensische en hoog intensieve zorg bij Fivoor. Ben je na het lezen van onze verhalen nog enthousiaster geworden? En denk jij dat je het in je hebt om bij Fivoor te werken? Bekijk dan onze vacatures en solliciteer!

Bekijk vacatures

Werkdag uit het leven van... Jovany!

Ik werk bij Fivoor Flex & More als begeleider op verschillende afdelingen binnen de klinieken in Den Haag, Den Dolder en Poortugaal. De dienstdagen zijn opgesplitst in vroege diensten, late diensten en nachtdiensten. Op elke kliniek ziet de dag er weer iets anders uit, maar het gaat ongeveer zo: De vroege dienst start om 07.30 uur waarbij je begint met de overdracht. Tijdens deze overdracht worden de bijzonderheden en de gemoedstoestand van iedere patiënt besproken. Omstreeks 08.00 uur wek ik de patiënten en neem ik, zo nodig, een urinecontrole af.

Lees hier zijn verhaal

Werkdag uit het leven van... Iris!

Ik werk bij Fivoor op de HR-afdeling als recruiter in Poortugaal. Elke ochtend start ik op met een heerlijke kop thee en het nalopen van de mailbox en de nieuwe inflow aan kandidaten. Ik draag passende kandidaten voor en wijs de kandidaten af die helaas niet binnen het profiel passen. Elke maandagochtend hebben wij met het team een recruitment-overleg om lopende zaken te bespreken. Ik bekijk de dagplanning en bereid eventueel overleggen voor die gepland staan voor die dag.

Meer weten

Werkdag uit het leven van... Michelle!

Ik werk bij Fivoor als psychiatrisch begeleider op de gesloten afdeling van het Centrum Intensieve Behandeling (CIB) in Den Haag. Ik heb vroege en late diensten. Als ik een vroege dienst heb, begin ik om 7:30 met de overdracht. Na de verdeling weet ik voor welke patiënten ik die dag het aanspreekpunt ben en kan ik me inlezen. Op een gesloten afdeling is het belangrijk om alvast te noteren of iemand vrijheden heeft of niet. Het verpleegplan is bij ons leidend, dus daar probeer ik me tijdens de dienst zo goed mogelijk aan te houden.

Lees hier haar verhaal

Werkdag uit het leven van... Charlotte!

Ik werk bij Fivoor als stagiair op de Communicatie afdeling. Mijn dag begint standaard met een heerlijke kop koffie. Ik start mijn computer en laptop op. Mijn mail wordt geopend en ik bekijk hoe mijn dag eruit gaat zien in mijn agenda. In de ochtend praten we vaak ook even bij over bijvoorbeeld het weekend. Hierna gaan we aan het werk.

Lees hier haar verhaal

Werkdag uit het leven van... Anda!

Ik werk bij Fivoor op de afdeling FPA in Den Haag als Coördinator afdelingsmilieu en verpleegkundige. Mijn werkdag begint rond 7.00 uur. We maken een praatje met de nachtdienst, lezen onszelf in en beginnen de werkdag met een bakje koffie. De agenda wordt bekeken en we verdelen de taken. Denk hierbij aan de taken als het uitdelen van de medicatie, wie er naar het ochtendrapport gaat en wie welke groep draait.

Lees hier haar verhaal

Werkdag uit het leven van... Kevin!

Ik werk bij Fivoor op FPC De Kijvelanden (afdeling Olivijn) als Verpleegkundige in opleiding. Mijn werkdag begint met het maken van de roosters. Vervolgens zijn er verschillende luchtmomenten op de patio. We stimuleren de patiënten om zich te douchen en klaar te maken voor de dag.

Lees hier zijn verhaal

Werkdag uit het leven van... Caroline!

Ik werk als Materieel Juridisch Dienstverlener bij Fivoor. Ik start iedere werkdag, onder het genot van een espresso, met het afhandelen van mijn e-mails, berichten en intranet. De afspraken die ik die dag heb, bereid ik voor. Zo worden er gesprekken op kantoor gevoerd of tijdens een huisbezoek bij de cliënt. Wanneer ik zelf vragen heb over een bepaalde casus, regel ik een bijeenkomst met mijn collega's.

Lees hier haar verhaal

Werkdag uit het leven van... Arjen!

Ik werk bij Fivoor als A-opleider en op de afdeling Centrum Dubbele Problematiek als Psychiater. Wanneer ik begin met mijn werkdag komt eerst de administratie aan bod. Ik loop mijn mailbox door en vul eventuele dossiers aan. Hierna wordt er een overdracht gedaan vanuit het verpleegkundig personeel en kunnen we de agenda afstemmen met alle collega’s die die dag werken. In de ochtend spreek ik de patiënten en superviseren wij de artsen en verpleegkundigen in opleiding.

Lees hier zijn verhaal

Werkdag uit het leven van... Karin!

Ik werk bij Fivoor als GZ psycholoog bij Poli Wier. Achter de grote F van Fivoor, prijkt de bescheiden i. Die staat voor: intensief! Onder die zorgvorm valt ook de zorglijn Wier, waar de polikliniek waar ik werk onderdeel van uitmaakt. Een woensdag op de poli begint op tijd: vanaf 08.00 uur komen alle medewerkers binnen om klokslag 08.30 uur klaar te zitten (en tegenwoordig ingelogd te zijn in Teams) voor het multidisciplinair overleg (MDO). Een dynamisch gebeuren, waarbij we blij zijn elkaar als collega’s te ontmoeten.

Lees hier haar verhaal

Werkdag uit het leven van... Merel!

Ik werk bij Fivoor op de afdeling communicatie als communicatieadviseur. Aan het begin van mijn werkdag, log ik in en open ik mijn mail en agenda. Welke overleggen staan er voor vandaag gepland? Ben ik bij met de mail? Ik probeer eerst wat mails te beantwoorden, zeker spoedzaken. Verder neem ik de dagplanning door en bereid ik overleggen voor als dat nodig is.

Lees hier haar verhaal

Werkdag uit het leven van... Rudmer!

Ik ben werkzaam als casemanager op Ambulant Centrum Den Haag in het Forensisch FACT LVB Team. We beginnen elke dag met een briefing in ons team. In de briefing bespreken we de patiënten die extra aandacht behoeven en intensievere FACT zorg nodig hebben.

Lees hier zijn verhaal

Werkdag uit het leven van... Lesley!

Ik ben werkzaam bij Fivoor als administratief medewerker op het ambulant centrum Rotterdam. In de ochtend gebeurt er altijd een hoop. Alle medewerkers komen binnen en nemen hun telefoon en alarm mee, de vergaderingen starten, de bijzonderheden van de dag worden aan ons gecommuniceerd en patiënten melden zich aan.

Lees hier haar verhaal

Werkdag uit het leven van... Judith!

Ik werk bij Fivoor op de FPA in Den Haag als psycholoog. Mijn dagen verlopen erg afwisselend en er zit niet echt een vaste structuur in. Dit vind ik juist het leuke aan mijn werk, dat geen dag hetzelfde is en dat ik daarnaast zelf de regie heb in het plannen van al mijn werkzaamheden.

Lees hier haar verhaal

Werkdag uit het leven van... Jasper!

Ik werk bij Fivoor als coördinator afdelingsmilieu op de sociaal-therapeutische afdeling in de FPK Rotterdam. Buiten de structuur van de afdeling is de ochtend altijd anders. Om 07.45 uur worden de patiënten gewekt en iedere werkdag om 09.15 uur is het ochtendoverleg.

Lees hier zijn verhaal

Werkdag uit het leven van... Kristel!

Ik werk in FPC De Kijvelanden op de afdeling ONYX, een afdeling waar patiënten met een licht verstandelijke beperking (LVB) opgenomen worden. Hier werk ik als groepsleider. Ik kan gerust zeggen dat elke werkdag bij ons er anders uitziet!

Lees hier haar verhaal

Werkdag uit het leven van... Arjan!

Ik werk bij Fivoor op de FPA in Utrecht als muziektherapeut. Werken in de zorg was een persoonlijke keuze waar ik tot de dag vandaag geen spijt van heb, want ik blijf elke dag leren.

Lees hier zijn verhaal

Werkdag uit het leven van... Signe!

Ik werk bij het Ambulant Centrum in Rotterdam (ForFACT 1). Hier werk ik als verpleegkundige in opleiding tot Specialist GGZ. De doelgroep maakt het werk interessant, maar omdat het een complexe doelgroep is, werk je ook erg nauw samen met collega's. Je hebt dus niet alleen intensief contact met patiënten, maar ook met collega's.

Lees hier haar verhaal