Ik ben werkzaam als casemanager op Ambulant Centrum Den Haag in het Forensisch FACT LVB Team!

Elke dag beginnen we met een briefing in ons team. In de briefing bespreken we de patiënten die extra aandacht behoeven en intensievere FACT zorg nodig hebben. Na de briefing ga ik direct op pad gaat om een patiënt thuis te bezoeken, of op een externe locatie zoals een woonvorm of een kliniek. De patiënt kan ook zelf naar het ambulant centrum komt voor een afspraak. Ik spreek de patiënt samen met een psychiater of andere discipline.

Meestal heb ik in de middag afspraken staan om patiënten te zien, of andere zaken af te handelen in het kader van zorgcoördinatie. Dit kan een overleg zijn met een ketenpartner over een casus, of het maken en up-to-date houden van een behandelplan en/of risicotaxatie en andere verslaglegging. Soms komt het voor dat afspraken niet doorgaan en je toch last minute aansluit bij andere afspraken omdat dit gewenst is.

Verrassen in uitdagingen

Ik heb voor dit werk gekozen omdat ik het leuk vind om met de forensische doelgroep te werken. Het werk is heel afwisselend en het blijft me altijd weer verrassen en uitdagen.

Ik werk in een multidisciplinair teamverband waarbij ik gebruik maak van verschillende disciplines. In ons team werken wij voornamelijk met een zogeheten ‘shared caseload’. Dit zorgt ervoor dat we gezamenlijk betrokken zijn bij patiënten en daarmee ook de verantwoordelijkheid met zijn allen zoveel mogelijk delen.

Schreeuwen om hulp

Flexibel zijn is vereist in mijn werk. Andere mensen doen een beroep op mij, hebben vragen en/of wensen. Soms schreeuwen mensen letterlijk en figuurlijk om hulp voor acute problemen, waarbij men verwacht dat ik handel om situaties op te lossen en weer beheersbaar te maken. Dit kan bijvoorbeeld het begeleiden van een patiënt zijn die naar een gedwongen opname gaat middels een zorgmachtiging.

 

Ik vind het werken bij Fivoor binnen ons team leuk, omdat er de nodige ruimte en vrijheid is in ons team om als individu zaken zelf op te pakken en je te verdiepen in bepaalde onderwerpen.

 

Nodige ruimte en vrijheid

Mijn werk verandert voortdurend. Dat brengt genoeg uitdagingen met zich mee! Gelukkig is er genoeg ruimte en vrijheid is om mij verder te ontwikkelen en te groeien.

 

Wil jij net als Rudmer als casemanager aan de slag bij één van onze ambulante centra?

 

Bekijk hier de vacatures