Puzzelen met protocollen om te onderzoeken wat bij iemand werkt. Redeneren om te achterhalen wat aan de hand is. En vooral: mensen met een forensische titel én (vaak meerdere) gedragsproblemen het gevoel geven dat ze toch nog een kans verdienen. Dat is wat onze verpleegkundigen doen. Klinkt dit voor jou als muziek in de oren? Dan ben jij als verpleegkundige ggz in de psychiatrische zorg aan het juiste adres!
(On)stabiel
Fivoor behandelt mensen waarbij sprake is van ernstige gedragsmatige stoornissen en die in contact zijn gekomen met justitie. Dat maakt het werk complex. Hebben ze daarnaast verpleegkundige zorg nodig? Dan wordt het werk nog complexer. Jouw doel is om mensen die instabiel binnenkomen, weer stabiel in de samenleving te laten terugkeren. Je behandelt mensen die al veel hulpverleners hebben gezien in de ggz. Ze hebben veel meegemaakt en pas als je vertrouwen wint, kun je met ze aan het werk.
Verpleegkundige GGZ, een baan met sjeu
"Geen dag is bij ons hetzelfde!", heb je dat vaker gehoord? Bij Fivoor is dit écht zo. Je hebt continu je voelsprieten uitstaan om te signaleren wat er leeft bij patiënten en cliënten. Je zoekt het verband tussen geestelijke en lichamelijke problemen en handelt daarnaar. Afhankelijk van hun (on)mogelijkheden die dag, verricht je ADL en motiveer of begeleid je hen naar groepstherapie of individuele behandelingen. Alleen protocollen volgen werkt niet, het is uitvissen wat er bij iemand werkt. Je hebt echt niet altijd dwang nodig om demotivatie in de behandeling tegen te gaan, creativiteit en humor werkt ook vaak goed!
In onze blogserie 'Werkdag uit het leven van...' vertelt onze collega Signe over haar werk als verpleegkundige en opleiding tot specialist.
Balanceren tussen gedrag en medicatie
Als verpleegkundige kun jij jouw vak bij Fivoor ten volle uitoefenen. Naast het reguliere verpleegkundige werk, zoals injecties zetten van depotmedicatie, help je collega's in te schatten wanneer ze wel en niet aan de bel moeten trekken bij bepaalde klachten. Onze patiënten en cliënten vertellen niet alles uit zichzelf en zijn niet altijd even eerlijk. Daarnaast heb je te maken met een doelgroep die vaak ook verslavingsgevoelig is en soms niet therapietrouw. Je moet hierbij je gevoel volgen, bijvoorbeeld door alert te blijven op afwijkend gedrag. Om deze reden is het opbouwen van vertrouwen met onze patiënten en cliënten belangrijk.
Klinisch, ambulant, baan, stage, leertraject, of ...
Van stagiair tot verpleegkundig groepsleider, bij Fivoor kun je altijd leren. Of niet, want als je prima op je plek zit is dit uiteraard ook oké. Dit laten we helemaal aan jou. Bij Fivoor word je namelijk gezien en gehoord. Jouw collega's zijn er voor je, net als je leidinggevende. We hechten niet alleen belang aan jouw professionele ontwikkeling, maar vinden een goede werk privé-balans minstens zo belangrijk. Wil jij jezelf graag verder ontwikkelen? Fivoor biedt als opleidingsinstituut de mogelijkheid om de opleiding tot verpleegkundig specialist te volgen.
Als klinisch verpleegkundige werken jij en de andere begeleiders nauw samen in een sociotherapeutisch team. Als ambulant verpleegkundige ben je eveneens van grote waarde, bijvoorbeeld als cliënten thuiszorg nodig hebben. Je bent de oren en ogen van de artsen bij Fivoor en samen creëren we een vaste dagstructuur.
Weet je precies wat er bij jou past? Of ben je hier nog niet helemaal uit? Ga in (digitaal) gesprek met onze recruiters over de mogelijkheden of solliciteer direct via onderstaande button op één van openstaande vacatures! Voor onze interne flexpool Flex & More zijn we ook op zoek naar nieuwe collega verpleegkundigen. Nieuwsgierig geworden? Lees dan verder of bekijk de vacatures via onderstaande button.